Kehitysvammaisten yleisurheilun kesäkisat 1.9.2018 Kempeleen Sarkkirannassa

23.8.2018

Pohjois-Pohjanmaan alueella järjestetään vuosittain kehitysvammaisten yleisurheilukisat. Tänä vuonna kisojen järjestämisvastuu on Oulun Kehitysvammaisten Tuki Ry:llä.
Lauantaina 1.9.2018 klo 10.45 alkaen Kempeleen Sarkkirannan kentällä saadaan kokea suurta urheilujuhlan tuntua. Kisoihin on ilmoittanut 350 eri ikäistä kehitysvammaista urheilijaa koko Pohjois-Pohjanmaan alueelta ottamaan mittaa kanssakilpailijoistaan.

Kisalajit vaihtelevat aina vaikeavammaisten lajeista, keihäänheittoon ja pituushyppyyn sekä ratakelaukseen. Tämän vuoden oheislajeista suosituimpana nostona on ehdottomasti miesten saappaanheitto, jossa kisaa yli 150 urheilijaa.
Kisojen rinnalla Sarkkirannan alueella järjestetään myös erityistä tukea tarvitseville lapsille Lasten Liikuntamaa tapahtuma omine miniolympialaisineen. Lastenmaa on avoinna kaikille lapsille klo 11-15 välillä ja on maksuton tapahtuma.
Kilpailijoiden lisäksi urheilujuhlaan tuovat omat panoksensa kilpailijoiden avustajat ja ohjaajat, omaiset ja yleisö. Odotamme paikalle kaikkineen noin minimissään 600 henkilöä.

Kisojen avajaisten ohjelma 10:45 -11:30
Kisamarssi
Puheenvuorot:Leena Jumisko, yhdistyksen puheenjohtaja, kilpailun johtaja
Pertti Sankilampi, Kempeleen Yhteisöllisyysvaliokunnan pj
Juha Hänninen, Kesäkisojen suojelija, Oulun kaupungin valtuuston pj
Kisavala
MusiikkiesitysEstottomat, kehitysvammaisten musiikkiryhmä, Oulun KVT

Kisaohjelma 11:30-16 Kesäkisat 1.9.2018_kisaohjelma
Kaikkineen 350 urheilijaa kisaa yhteensä 34 kisalajissa.

Nyt Oulun seudulla järjestettävät kesäkisat ovat hieno esimerkki yhteistyön merkityksestä ja edelleen elävän talkoohengen voimasta.
Yhteistyökumppaneina Kesäkisojen suunnittelussa ja toteutuksessa Oulun Kehitysvammaisten Tuki Ry:llä ovat olleet: Pohjois-Pohjoismaan Kehitysvammaisten Tukipiiri Popoke ry, Oulun kaupungin erityisliikunta, Kempele Akatemia, Vammaisurheilu ja -liikunta Vau ry, Haukiputaan Veikot sekä Pohjois-Pohjanmaan liikunta Popli ry. Itse tapahtumapäivänä paikalla toimii kisojen järjestelyjen sujuvuutta takaamassa noin 100 vapaaehtoistoimijaa: oman yhdistyksemme lisäksi mm Suomen Diakoniaopisto SDO:lta, Oulun Tullin Rotaryklubilta, Kempeleen Kiristä sekä useita yksityishenkilöitä.

Lisätiedot:
Oulun Kehitysvammaisten Tuki Ry
Jaana Lauri, toiminnanohjaaja / kisakoordinaattori ja tiedottaja, p 040 5822494, jaana.lauri@oketuki.fi
Leena Jumisko / yhdistyksen puheenjohtaja, kisojen johtaja, p. 0400 212 006, leena.jumisko@oketuki.fi