Palvelut

Koivulassa tarjoamme sekä ympärivuorokautista tilapäishoitoa että eri päiväpalveluja kehitysvammaisille henkilöille. Lisää tietoa palveluista alla.


Asumispalvelut

”Ryhmäkodeilla eletään yhteisön arkea.”

Tarjoamme laadukasta ja kuntouttavaa pitkäaikaista asumispalvelua aikuisille kehitysvammaisille henkilöille Hietasaaren ryhmäkodeissa sekä Villa Vinssin ryhmäkodissa ja tukiasunnoissa.

Hietasaaren ryhmäkodit
Hietasaaren Ryhmäkodit tarjoavat kodin haastavasti käyttäytyville nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille. Pienet, kodikkaat yksiköt (5 –ja 6 asiakaspaikkaa) tukevat asiakkaan kokonaisvaltaista kuntoutusta turvallisessa ympäristössä. Asiakkailla on oma yksiö 21,5 m ja viihtyisät yhteiset tilat käytössään. Monipuolinen harrastustoiminta on osa sosiaalista kuntoutusta ammattitaitoisen henkilökunnan tukemana. Kaikki asiakkaat käyvät kodin ulkopuolella työ –tai päivätoiminnassa, avotyössä tai opiskelevat. Kuntoutumisen yhtenä tavoitteena onkin, että jokaiselle löytyy tarkoituksenmukainen työ – tai opiskelupaikka.

Villa Vinssin ryhmäkoti ja tukiasunnot
6-paikkaisen ryhmäkodin jokaisella asukkaalla on käytössään yhteisten tilojen lisäksi omat tilavat yksiöt peseytymistiloineen. Toiminnan lähtökohtana on ihmisten omien voimavarojen ja vahvuuksien hyödyntäminen ammattitaitoisen henkilökunnan ohjaamana ja tukemana. Monipuolinen harrastustoiminta on osa sosiaalista kuntoutusta ammattitaitoisen henkilökunnan tukemana. Kaikki asiakkaat käyvät kodin ulkopuolella työ –tai päivätoiminnassa, avotyössä tai opiskelevat. Kuntoutumisen yhtenä tavoitteena onkin, että jokaiselle löytyy tarkoituksenmukainen työ – tai opiskelupaikka.

Villa Vinssin ryhmäkodin yhteydessä olevat tukiasunnot antavat mahdollisuuden tehostettuun asumisvalmennukseen ja itsenäistymiseen. Tukiasumisen toiminnassa korostuu itsenäinen arjenhallinta ja vastuun ottaminen omasta elämästä.


Tilapäishoito

TILAPÄISHOITOPALVELUT

Ympärivuorokautinen tilapäishoito

Suosittua tilapäishoitopalveluamme käyttävät pääsääntöisesti omaishoidettavat, jotka tulevat meille toiminnalliselle leirille omaishoitajansa vapaan ajalle. Palvelua järjestämme viihtyisissä Villa Koivulan tiloissa eri aikoina lapsille ja aikuisille.

Tilapäishoidon palvelussamme korostetaan hyvää ja mielekästä kodinomaista toimintaa. Viihtyisä ja iso piha-alueemme sekä sijaintimme luonnonkauniilla paikalla Oulun Hietasaaressa mahdollistaa monipuolisen ja rentouttavan harrastus- ja virkistystoiminnan järjestämisen luontopolkuineen, hiihtolatuineen ja merenrantoineen sekä toisaalta kävelymatkan päässä oleva Oulun kaupungin keskusta mahdollistaa osallistumista erilaisiin kaupunki- ja toritapahtumiin. Myös avarat ja viihtyisät tilamme tilapäishoidossa mahdollistavat monenlaista kodinomaista toimintaa. Tilapäishoidolla on mahdollisuus käyttää myös talon autoa suunnitellessaan päivä-/viikko-ohjelmaa.

Tilapäishoidon palvelujen käyttö keskittyy kouluikäisillä kouluaikoina pääsääntöisesti viikonloppuihin. Lasten/kouluikäisten osalta palvelussa on huomioitu tarve mielekkääseen, elämykselliseen ja rentouttavaan vapaa-aikaan, jossa korostuu erityisesti ulkoilu ja ulkona tekeminen. Aikuisten leirijaksoilla panostetaan liikkumiseen ja ulkoiluun sekä mielekkääseen tekemiseen itsenäistymisen tukemisen lisäksi. Arkipäivisin aikuiset asiakkaat voivat halutessaan osallistua ohjaajan kanssa päivätoimintaan, jota järjestetään klo 9.00 – 14.00.

Palvelua järjestämme kysynnän mukaan lähes joka viikonloppu ympärivuoden ja kesäaikaan, sekä muina koulujen lomien aikaan kokoviikkoisesti. Talviaikaan järjestämme palvelua kysynnän mukaan myös viikolla.

 

PÄIVÄPALVELUT

Kotihoidon palvelua Koivulassa

Oulun Koivula Oy tarjoaa eri ikäisille kehitysvammaislle kotihoidon palvelua, joka toteutetaan Koivulassa perheiltä saatujen toiveiden mukaisesti. Palvelua voi ostaa omaishoidon vapaan palvelusetelillä ( käytössä esim. Oululla ), itsemaksavana asiakkaana tai muulla oman kotikunnan kanssa sovitulla tavalla. Palvelusetelin myöntää aina oman kunnan sosiaalityöntekijä tai palveluohjaaja, poikkeuksena itsemaksavat asiakkaat, jotka voivat olla suoraan yhteydessä palveluntuottajaan.

Kotihoidon palveluhinta:

 • Lauantaisin annettava palvelu klo 7 – 18 38,00 € / tunti
 • Lauantaisin annettava palvelu klo 18-22 60,00 €/ tunti
 • Arkisin annettava palvelu klo 7 – 18 30,00 € / tunti
 • Arkisin annettava palvelu klo 18 – 22 35 €/ tunti
 • Sunnuntaisin ja arkipyhinä annettava palvelu klo 7-22 60,00€ /tunti

Päivätoiminta-palvelu palveluseteliasiakkaana

 • Kokopäivätoimintana 5 h; hinta 60 € / toimintapäivä sisältäen aamukahvin ja lounaan
 • Tuntitoimintana; hinta 15 € / tunti

Kuntouttava päivätoiminta palvelu toteutetaan Villa Vinssin toimintakeskuksessa Paattikuja 5 maanantaista perjantaihin klo 9 -14.


Päivätoiminta

Kuntouttavaa päivätoiminta-palvelua voi ostaa Oulun kaupungin omaishoitajien lakisääteisten vapaiden järjestämiseen tarkoitetuilla palvelusetelillä tai itse maksavana asiakkaana.

Oulun Koivulan kuntouttava päivätoiminta-palvelu on nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille suunnattua toimintaa. Ammattitaitoisella henkilökunnalla on erityisosaamista kehitysvammaisuuteen, haastavaan käyttäytymiseen, perhetyöhön sekä harrasteryhmien ohjaamiseen. Asiakkaan kuntoutumista tuetaan tiiviin tuen ja ohjauksen, pienryhmätoiminnan, sekä yksilöllisten tavoitteiden avulla. Kuntouttava päivätoiminta perustuu yhteisö- ja aikuiskasvatuksen periaatteisiin.

Kuntouttava päivätoiminta-palvelu sisältää:

 • työtoimintaa
 • viriketoimintaa
 • liikuntaa ja ulkoilua

Päivätoimintaa tarjotaan Oulun Koivulan tiloissa Hietasaaressa kokopäivätoimintana arkisin klo 9.00-14.00 ja 14.00-19.00 välisenä aikana.

Tilaaminen:
Maanantaista perjantaihin klo 8.00-12.00 välisenä aikana. Palvelu on tilattava viikkoa ennen kuin asiakas on tulossa päivätoimintaan.


Asiakkaaksi


Miten pääsen mukaan?
Asiakkaaksi Oulun Koivula Oy:n pitkäaikaisiin asumispalveluihin, tilapäishoitoon ja päivätoimintaan voi hakeutua:

 • Oman kunnan vammaispalvelun sosiaalityöntekijän kautta maksusitoumuksella.
 • Oulun kaupungin omaishoitajien lakisääteisten vapaiden järjestämiseen tarkoitetulla palvelusetelillä.
 • Itse maksavana asiakkaana.

Tervetuloa tutustumaan!

Etusivu

Etusivu

Palvelut

Palvelut

Palvelut

Koivulan tarina

Koivulan tarina

Koivulan tarina

Töihin meille

Töihin meille

Töihin meille