Oulun Kehitysvammaisten Tuki ry

Oulun Kehitysvammaisten Tuki ry on perustettu vuonna 1965 oululaisten kehitysvammaisten ja heidän perheidensä edunvalvojaksi. Jäseniä yhdistyksessä on jo yli 400.

Yhdistyksen tehtävänä on huolehtia paikallisesti kehitysvammaisten henkilöiden ja heidän perheidensä etujen ajamisesta sekä järjestää koulutusta ja harrastustoimintaa eri ikäryhmille.

Yhdistys omistaa Oulun Koivula Oy:n, joka tarjoaa päivätoimintaa ja asumispalveluja kehitysvammaisille.

Yhdistyksemme on valtakunnallisen Kehitysvammaisten Tukiliiton  paikallisyhdistys sekä toimii osana Pohjois-Pohjanmaan Kehitysvammaisten Tukipiiriä, Popokea. Tukiliiton sivulta.www.tukiliitto.fi löydät tietoa ja uutisia myös luettuna.

Oulun Kehitysvammaisten Tuki Ry:n tavoitteet 

  • Kehitysvammaisten elämänhallinta ja mahdollisimman itsenäinen elämä.    
  • Perheiden tukeminen selviytymään kehitysvammaisten hoidosta, kasvatuksesta ja kuntoutuksesta.  
  • Yhdistyksen toiminnan kehittäminen vastaamaan jäsenten ja heidän perheidensä tarpeita ja odotuksia. 

 Toimintamme painopisteitä ovat Edunvalvonta ja vaikuttaminen sekä erilaisten harrastus- ja virkistystoimintojen tarjoaminen. 

Järjestämme vuosittain kymmeniä erilaisia tapahtumia eri ikäryhmille aina pienten lasten perheistä aikuisiin ja ikääntyviin kehitysvammaisiin. 

Yksin emme voi emmekä halua kaikkea tehdä. Verkostoituminen eri yhdistysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa on meille tärkeä ja läheinen asia niin paikallisella, valtakunnallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. 

Ajankohtaista 24.4.2019

Tervetuloa yhdistyksen sääntömääräisen kevätkokoukseen 14.5.  klo 18. Paikka Albertinkatu 16B. Suomen Diakoniaopisto. Asialistalla sääntömääräisten asioiden lisäksi Special Olympics kilpailijoiden mitalikahvit ja vapaata keskustelua yhdistyksen tulevaisuudesta.

Ajankohtaista 17.2.2019

Kevään kerhot ovat pyörähtäneet mukavasti käyntiin. Joihinkin kerhoihin esim. lauantain liikuntakerhoon ja Haukiputaan lastenkerhoon mahtuu vielä harrastajia. Vapaita paikkoja voi kysellä osoitteesta toimisto(at)oketuki.fi.

Tällä hetkellä on menossa ilmoittautuminen HandyCamp2019 leirille. Tulossa on ainutlaatuinen kansainvälinen leiri Oulussa, joka varmasti jää osallistujien ja ohjaajien mieliin pitkäksi aikaa.

Yhdistyksen tärkeänä tehtävänä on edunvalvonta. Tällä hetkellä seuraamme tarkasti Ei Myytävänä kansalaisaloiteen etenemistä. Edunvalvonta toimikunnan asialistalla on sen lisäksi ollut taksikuljetuksiin liittyvät epäkohdat ja tilapäishoidon tilanne Oulussa. Taksikuljetusten osaamiseen olemme osaltamme pyrkineet vaikuttamaan kouluttamalla kuljettajia kehitysammaisen asiakkaan kohtaamisessa. Tilapäishoidosta olemme keskustelleet aktiivisesti kaupungin edustajien kanssa. Näissä molemmissa asioissa tekemistä vielä riittää, jotta jokaisella kehitysvammaisella olisi asiallinen, turvallinen ja hyvä palveluntaso.

Toiminnanohjaajamme Jaana on siirtymässä helmikuun lopussa muihin tehtäviin. Tulemme kaipaamaan hänen laajaa osaamistaan yhdistyksen toiminnanohjaajana, mutta toivotamme hänelle onnea elämän tulevissa haasteissa. Eiköhän me häntä nähdä vielä jossakin yhdistyksen roolissa tulevaisuudessakin! Yhdistyksen toimiston sähköposti on avattu uudelleen eli sieltä saa vastauksen n. vuorokauden viiveellä. Osoite on toimisto(at)oketuki.fi.

Viikolla 10 lomailemme.

Terveisin Leena Jumisko, puheenjohtaja

 

Yhdistyksemme Toimintasuunnitelma ja Toimintakertomus

Toimintasuunnitelma 2019

Toimintakertomus 2017

Yhdistys

Yhdistys

Yhdistys

Ensitieto ja edunvalvonta

Ensitieto ja edunvalvonta

Ensitieto ja edunvalvonta

Yhteistyö­kumppanit

Yhteistyö­kumppanit

Yhteistyö­kumppanit

Kerhot

Kerhot

Kerhot

Tapahtumat

Tapahtumat

Tapahtumat

Tule mukaan!

Tule mukaan!

Tule mukaan!