Kerhot ja tapahtumat

 


Kerhotoiminnassa kolmen viikon tauko 8.3. alkaen

25.2.2021

TÄRKEÄ TIEDOTE KERHOTOIMINNASTA:

Olemme seuranneet tiiviisti kevään mittaan tulleita ohjeistuksia turvalliseen harrastamiseen ja kokoontumisrajoituksiin liittyen. Aikuisten harrastetoiminnan rajoitukset jatkuvat eilisen Oulun kaupungin tiedotteen mukaan 25.4. saakka. Alle 18- vuotiaiden harrastaminen voi toistaiseksi jatkua tarkoin turvallisuustoimin.

Yhdistyksen hallitus on tehnyt päätöksen, että aikuisten lähitoiminta ei jatku enää tänä keväänä. Ulkoilu- ja etätoimintatarjonta jatkuu edelleen.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu maanantaista 29.3. lähtien maaliskuun tauon jälkeen (lasten sähly, lastenkerho Vauhtivarpaat, lastenkerho Haukipudas, lastenkerho Oulunsalo, lasten keilauskurssi ja Muksuparkkitoiminta)

Muistetaan kerhoissa jo tutuksi tulleet turvallisuusohjeet ja ennen kaikkea tullaan kerhoihin täysin terveinä. Jos tiedät kuuluvasi riskiryhmään, harkitse tarkoin osallistumisesti kerhotoimintaan.

Ulkoilu- ja etätoiminnan tarjontaa voi seurata tapahtumakalenteristamme:

https://www.oketuki.fi/oketuki/kalenteri/

 

Onneksi on tulossa kevät ja ainakin tänään aurinko paistaa jo keväisesti. Yritetään jaksaa ja tsempataan kaveriakin jaksamaan vielä hetki. Pysytään terveinä ❤️

Etä- ja ulkoilutoimintaa järjestämme edelleen. Katso lisätiedot täältä: Tapahtumakalenteri.


KEVÄÄN 2021 KERHOIHIN ILMOITTAUTUMINEN ON KÄYNNISSÄ – MUISTA ILMOITTAUTUA KEVÄÄN KERHOIHIN UUDELLEEN! SYKSYN ILMOITTAUTUMINEN EI OLE ENÄÄ VOIMASSA.

Seuraamme koronatilannetta ja ohjeistuksia tarkoin, tiedotamme mahdollisista muutoksista ilmoittautuneille. 

Kaikkiin kerhoihin ilmoittaudutaan sähköistä lomaketta käyttäen. Ilmoittautumaan pääset alla olevasta linkistä.


ILMOITTAUDU TÄSTÄ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd1ysUM7elsWnOLg6tbkuqDw0AwJCBW4zLJl_rngaKeWNPZQw/viewform?usp=pp_url


Kevään toiminnassa huomioimme edelleen yleiset hygieniaohjeet ja seuraamme myös koronatilannetta. Mikäli tautitilanne olennaisesti muuttuu huonompaan suuntaan, kerhotoimintaa tullaan sopeuttamaan sen mukaan esimerkiksi siirtymällä mahdollisuuksien mukaan ulkoliikuntaryhmiin.  Ryhmien osallistujamäärää on rajoitettu.

Muistutuksena kerhossa kävijöille:
  • Kerhoihin voi osallistua vain täysin terveenä! Pienissäkin sairauden oireissa (esim. nuha, yskä, päänsärky, vatsaoireet) tulee jäädä kotiin.
  • Käsidesin käyttö ja käsien pesu ennen kerhoa ja sieltä lähtiessä on tärkeää.
  • Vältetään mahdollisimman paljon toisten kerholaisten lähellä olemista.
  • Jos tiedät kuuluvasi riskiryhmään, harkitse tarkkaan, osallistutko kerhotoimintaan ollenkaan.
  • Saattaja! Huomioithan, että yli 18-vuotiaiden sisätiloissa oleskelu on sallittu ainoastaan ohjaajille ja välttämättömille avustajille.
 
 

Seuraa ilmoitteluamme  nettisivuillamme ja tapahtumakalenteristamme:http://www.oketuki.fi/oketuki/kalenteri/

Päivittyvät ilmoituksemme myös Facebookissa https://www.facebook.com/oketuki. 

 

Tietosuojaselosteen kerhoihin ilmoittautuneista löydät alla olevan linkin kautta.

Tietosuojaseloste toimintaan ilmoittautuneista

 

YHDISTYKSEN HARRASTETOIMINTA KEVÄTKAUDELLA 2021

Kevään 2021 kerhot alkavat viikolla 7 (lasten ja nuorten kerhot sekä perhekerhot) ja aikaisintaan viikolla 13 (yli 18- vuotiaat). Mikäli kerhoon ei tule riittävästi osallistujia, saatetaan kerho joutua perumaan. Kerhoissa on koronatilanteen vuoksi rajattu paikkamäärää. Mikäli kerhoon, johon olet ilmoittautunut, tulee muutoksia, ilmoitamme asiasta henkilökohtaisesti.

Huom! Huolehdithan ajantasaiset yhteystietosi toimistolle. Muistathan myös ilmoittaa ennen kerhon aloitusta, mikäli terveydentilassasi on huomioitavaa, esim. lääkitys sairauskohtausten varalta.

Laskutus alkaa kuukauden sisällä kerhon alkamisesta. Alle 18 – vuotiaan puolesta varsinaiseksi jäseneksi merkitään huoltaja. Tästä syystä kerholaisen täyttäessä 18 vuotta on hänen hyvä itse liittyä jäseneksi säilyttääkseen edullisemman kausimaksun.

Uudet kerholaiset voivat käydä kerhossa tutustumassa yhden kerran veloituksetta. Jos jatkat kerhossa tutustumiskerran jälkeen, kerhon kausimaksu laskutetaan aina tämän jälkeen kokonaisuudessaan.

 


Musiikkikerhot

Estottomat

Estottomat on vireästi toimiva musiikkiryhmä ja esiintyvä orkesteri. Ryhmä soittaa ja laulaa musiikkia laidasta laitaan. Estottomat kokoontuvat keväällä 2021 viikoilla 13-21.  

1.ryhmä: Iloiset ikäihmiset. 

Aika: Maanantaisin klo 16.30 – 18.00

2. ryhmä: Tavoitteellinen laulu- ja rytmiryhmä. 

Aika: Maanantaisin klo 18.15 – 19.45

3.ryhmä: Nuoremman porukan pop/rock- ryhmä.

Aika: Torstaisin klo 17.00– 18.15

4.ryhmä: Nuoremman porukan pop/rock- ryhmä.

Aika: Torstaisin klo 18.30 – 19.45

HUOM! MUUTTUNUT paikka: Kumppanuuskeskus, Kansankatu 53, Oulu.

Ohjaaja: Maanantaisin Sirpa Lukka ja torstaisin Sirpa Lukka ja Mikko Keskinen

Kausimaksu: 45€/jäsen, 60€/ei jäsen 

 

Soljuvat sävelet- soveltavaa musiikkia

Ryhmä on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka ovat kiinnostuneet soittamisesta, ja erilaisten soittimien kokeilusta. Ryhmässä ei anneta soiton opetusta, vaan iloitaan soittamisesta ja musiikista, yhdessä laulaen ja leikkien, tarvittaessa tukiviittomia käyttäen. Muskari kokoontuu keväällä viikoilla 13-21. Lisätietoja kerhosta voi kysyä Sirpalta p. 045 3151870. Joka toinen viikko.

Aika:  Tiistaisin, joka toinen viikko klo 18.00-19.00

Paikka: Kajaanintullin koulu, Koulukatu 16, Oulu

Ohjaaja: Sirpa Lukka

Kausimaksu: 30€/jäsen, 45€/ei jäsen

 


Liikuntakerhot

 

Lasten salibandy (kouluikäiset lapset)

Torstain salibandyryhmä on tarkoitettu kouluikäisille lapsille. Ryhmä kokoontuu keväällä viikoilla 7-21.  Toukokuun kerhokerrat toteutuvat ulkona palolaitoksen käytön loppuessa. Kerho järjestetään yhteistyössä Oulun kaupungin liikuntapalveluiden kanssa.

Aika: Torstaisin 17.00-18.00 

Paikka: Palolaitoksen liikuntasali, Raksila 

Ohjaaja: Okko Manninen ja Eemeli Myllylä 

Kausimaksu: 35€/jäsen, 50€/ei jäsen 

 

Salibandy (aikuiset)

Aikuisten salibandy ryhmä. Ryhmä kokoontuu keväällä viikoilla 13-21. Kerho järjestetään yhteistyössä Oulun kaupungin liikuntapalveluiden kanssa.

Aika: Lauantaisin 10.00-11.30 

Paikka: Raatin liikuntakeskus, Raatintie 2, Oulu.

Ohjaaja: Adelina Gallen, Santtu Tervonen.

Kausimaksu: 35€/jäsen, 50€/ ei jäsen  

 

HöntsäLiikkis

Ryhmä kokoontuu keväällä viikoilla 13-21.

Erilaisia pallopelejä, temppuilua, tanssia, painonhallintaa, tutustutaan erilaisiin sisä- ja ulkoliikuntalajeihin soveltavin säännöin. Iloista liikuntaa! Tarvittaessa pitää/saa olla vanhempi tai muu vastuullinen avustaja mukana. Kerho järjestetään yhteistyössä Oulun kaupungin liikuntapalveluiden kanssa.

Aika: Lauantaisin 11.00-12.00. 

Paikka: Pateniemen koulu, Risuniityntie 7, Oulu.

Ohjaaja: Sirpa Lukka 

Kausimaksu: 35€/jäsen, 50€/ei jäsen 

 

Keilauskurssit

Keilakurssi on kuuden kerran kurssi torstaisin. Ensimmäinen kuuden kerran kurssi alkaa to 18.2. Ensimmäinen kurssi on tarkoitettu alle 18- vuotiaille nuorille. Huom! EI kurssia hiihtolomaviikolla 10.

Toinen kuuden kerran kurssi alkaa to 8.4.

Yhdelle kurssille mahtuu kuusi osallistujaa. Toisella keilauskurssilla huomioimme ensisijaisesti osallistujat jotka eivät olleet ensimmäisellä keilauskurssilla. 

Kerho järjestetään yhteistyössä Oulun kaupungin liikuntapalveluiden kanssa.

Aika: Torstaisin 17.00-18.00 

Paikka: Pelixir keilahalli, Tukkimiehentie 1, Oulu 

Ohjaaja: Tuomo Kukkohovi 

Kurssimaksu: 60€ 

 

Uintikurssi

Uintikurssi on tarkoitettu uimataitoisille ja altaassa itsenäisesti tai avustajan kanssa toimeen tuleville kehitysvammaisille. Kurssin tarkoituksena on antaa vahvistusta ja ohjausta uimataidolle ammattilaisen ohjauksessa ja nauttia uimisesta. Uintikurssi on kuuden kerran kurssi, joka järjestetään aina maanantaisin 15.3. alkaen. Huom! Ma 5.4. ei ole kurssia. Kurssille mahtuu kahdeksan osallistujaa. Uintikurssin toteutukseen on  saatu yksityislahjoitus.

Aika: kuuden kerran kurssi, alkaen 15.3. klo 16- 17.

Paikka: Raksilan uimahalli, Pikkukankaantie 3, Oulu.

Ohjaaja: Johanna Lappalainen

Maksu: 30€/kurssi


LASTEN JA PERHEIDEN KERHOTOIMINTA

Seuraavat lasten- ja nuortenkerhot toteutetaan Oulun kaupungin -järjestölähtöisen ehkäisevän toiminnan rahoituksella ja ovat maksuttomia osallistujille. Kerhot ovat avoimia kaikille Oulun seudun erityistä tukea tarvitseville lapsille (ilmoitetut ikäryhmät huomioiden), eikä osallistuminen edellytä yhdistyksemme jäsenyyttä.

 

Vauhtivarpaat

Vauhtivarpaat on alle kouluikäisille noin 1-6 vuotiaille kehitysvammaisille lapsille Perheily hengessä niin että vanhempi, isovanhempi tai muu lähiaikuinen on aktiivisesti lapsen mukana lattiantasossa, koko ajan. Kasvetaan yhdessä, opetellaan samalla ryhmässä toimimista ja edistytään liikunnassa kukin oman lähtötasonsa mukaan. Saa viittoa, käyttää kuvia, olla villi ja ei tarvitse osata kävellä. Ryhmä on osallistujiensa näköinen. 

Vauhtivarpaat kokoontuu keväällä viikoilla 7-21, joka toinen viikko.

Aika: Tiistaisin 17.00-18.00 

Paikka: Kajaanintullin koulu, Koulukatu 16, Oulu 

Ohjaaja: Sirpa Lukka 

Kausimaksu: Ilmainen 

 

Lastenkerho – Oulunsalon Perheily 

Lastenkerho on suunnattu erityisille lapsille ja heidän perheilleen. Paikalla on yhdistyksen oma ohjaaja Sirpa, jonka kanssa perheet voivat suunnitella yhteistä toimintaa. Kerho kokoontuu keväällä viikoilla 7-21, joka toinen viikko. 

Aika: Keskiviikkoisin 17.30-18.30 

Paikka: Niemenrannan päiväkoti 

Ohjaaja: Sirpa Lukka 

Kausimaksu: Ilmainen 

 

Haukiputaan lastenkerho 

Haukiputaan lastenkerho on tarkoitettu noin 6-12 vuotiaille. Kerhossa liikutaan koulun liikuntasalissa ja kokeillaan eri liikuntalajeja, ottaen huomioon myös kerholaisten toiveet. Haukiputaan lastenkerho kokoontuu joka toinen viikko, viikoilla 7-21. Kerho toimii Oulun Kaupungin ennaltaehkäisevällä rahoituksella ja on avoin kaikille. 

Aika: Maantaisin 18.00-19.00 

Paikka: Länsituulen koulu, Länsikuja 2, Haukipudas 

Ohjaaja: Janne Laitinen, Saara Jumisko

Kausimaksu: Ilmainen

 

MuksuParkki

Yhdistys aloittaa kaivatun Muksuparkki -toiminnan helmikuussa! Muksu Parkki on tarkoitettu erityislapsiperheille ja toimintaan voivat osallistua perheen kaikki lapset. Muksu Parkki kokoontuu lauantaisin kerran kuukaudessa klo 12-15. MuksuParkissa lapset voivat askarrella ja puuhailla yhdessä tai ohjaajien kanssa. MuksuParkissa voi olla lapsille ja perheelle sopivan ajan. Mukaan mahtuu keväällä 2021 rajoitusten vuoksi kuusi (6) lasta.

Paikkavaraukset ja lisätiedot: annemari.eskola(at)oketuki.fi. Puh: 040 163 2282. Varaukset edellispäivän klo 15.00 mennessä.

Aika: 27.2. /17.4. (TÄYNNÄ!) / 22.5.

Paikka: Kumppanuuskeskus, Kahvila Laituri

Ohjaajat: Sirpa Lukka, toinen ohjaaja vaihtuva

Maksu: Ilmainen

 


MUU SÄÄNNÖLLINEN TOIMINTA

Nuokkari (n. 12–18-vuotiaille)

TIEDOTE NUOKKARITOIMINNASTA:
Seurakunnan nuokkaritoiminta käynnistyy koronatilanteen mukaan helmikuussa.
 
Kevään 2021 kerrat ovat: 25.2. / 25.3. / 22.4. / 27.5. 

KLO 17–18.30 Kivijalka, Isokatu 17 (sisäänkäynti suoraan kadulta)

Lisätietoja: pastori Eeva-Maija Monto  p. 040 579 7805.

 

Menojengi 

Menojengi kokoontuu keväällä viikoilla 11-21. 

Menojengi on tarkoitettu itsenäisesti asuville erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille. Menojengi on seurustelua kahvikupposen äärellä, unelmointia ja unelmien toteuttamista, tutustumista ja ennen kaikkea nauramista ja hauskanpitoa! Suunnittelemme yhdessä kertojen sisällön, emme nimittäin aina ole Kumppanuuskeskuksella vaan liikumme ja retkeilemme muuallekin. Kannattaa siis seurata yhdistyksen nettisivuja ja facebookia. Tähän mennessä olemme kerenneet tehdä jo monenlaista; mm. Askarreltu, pelattu, käyty ravintolassa syömässä, Kärppä-pelissä ja kuvasuunnistamassa. Menojengi on mukavaa yhdessä oloa, eikä meillä ole erillistä ilmoittautumista. Sen kun tulet mukaan omana itsenäsi ja jos haluat, voit tulla myös avustajaksi kanssa. 

Aika:  Joka toinen maanantai klo 17.00-19.00.  

Paikka: Kumppanuuskeskus, Asema- tila tai sopimuksen mukaan muualla.  

Ohjaaja: Tiina Kumar

Kausimaksu: Ilmainen 

 

** Oulun Kehitysvammaistentuki ry:llä ei ole tapaturma- eikä muuta vakuutusta kerhoihin osallistujille.

 

Erityisen tuen lasten, nuorten ja/tai perheiden tapahtumat

Perheily on Suomessa valtakunnallinen Kehitysvammaisten tukiliiton toimintamuoto. Perheilyn tarkoituksena on koota yhteen alueen lapsiperheitä, tarjota vertaistukea, järjestää toimintaa, kehittää, ottaa kantaa ja vaikuttaa kehitysvammaisten lasten ja heidän perheisiin liittyviin asioihin.

Järjestämme vuoden  aikana useita lapsiperheille suunnattuja tapahtumia. Tarkemmat tiedot ilmoitamme mm facebook-sivullamme sekä tapahtumakalenterissa.

Perheily-toimintamme ylläpitää suljettua keskusteluryhmää ”Perheily lapsiperheet”. Liity mukaan ryhmään tutustumaan uusiin ihmisiin, vaihtamaan ajatuksia ja saamaan tietoa. Tervetuloa!

Tiedustelut yhdistyksen toimistolta annemari.eskola(at)oketuki.fi.


Tapahtumat aikuisille

Yhdistyksemme järjestää vuosittain useita virkistystapahtumia sekä mm. edunvalvontaan liittyviä jäseniltoja.  Tarkemmat tiedot jäsenilloista ja muista tapahtumista ilmoitamme mm. facebook-sivullamme https://www.facebook.com/oketuki/ sekä tapahtumakalenterissa.

************************************************************************

AJANKOHTAISTA:

Oketuki on YouTubessa!

Kanavalla julkaistaan jatkossa kaikenikäisille sopivia videoita ja videosarjoja. Kanava starttaa Oketuki kokkaa!- videosarjalla. Kanavalle on tulossa kevään aikana myös muuta mukavaa katseltavaa.

Tilaa kanavamme Oketuki Oulu, niin pysyt menossa mukana: https://www.youtube.com/channel/UCRDJBPloKaFtJNoAlXU80qw

Edunvalvontaa, ohjausta ja neuvontaa

Keskusteluapua, ohjausta ja neuvontaa kaikenikäisille kehitysvammaisille ja heidän läheisilleen

Puhelimitse yhteydessä voi olla arkisin, parhaiten tavoittaa klo 8-16 välillä (p. 040 163 2282). Sähköpostiosoite annemari.eskola(at)oketuki.fi.

Niille, jotka käyttävät Facebookia, voivat ottaa yhteyttä Messenger -viestillä ja seurailla muutenkin sivujamme https://www.facebook.com/oketuki

Yhdistys on myös Instagramissa nimellä Oketuki. Yhdistyksen sivuille kootaan ajankohtaisia tapahtumalinkkejä.

****************************************************************

Yhdistys

Yhdistys

Yhdistys

Ensitieto ja edunvalvonta

Ensitieto ja edunvalvonta

Ensitieto ja edunvalvonta

Yhteistyö­kumppanit

Yhteistyö­kumppanit

Yhteistyö­kumppanit

Kerhot

Kerhot

Kerhot

Tapahtumat

Tapahtumat

Tapahtumat

Tule mukaan!

Tule mukaan!

Tule mukaan!